Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Вршњачка обука ДДК волонтерима Црвеног крста Северна Македонија


24.10.2023

На позив Црвеног крста Северне Македоније, Црвени крст Србије је у периоду од 21. до 23. октобра 2023. уз помоћ четири едукована волонтера из Клубова 25 и СИМ-тимова из Црвеног крста у Србији реализовао вршњачку обуку за 13 младих волонтера Црвеног крста Северна Македонија у одмаралишту „Солферино“ у Струги.

Полазници из Северне Македоније  су имали прилике да се упознају са новим материјалима Црвеног крста Србије у виду Водича за едукацију младих волонтера у ДДК, са симулацијом акције добровољног давања крви и Радном свеском за СИМ тим.

Млади волонтери Црвеног крста Краљево и Ковин су у тродневној радионици својим вршњацима пренели знања из области комуникација у давалаштву крви, како бити успешан мотиватор, како планирати и логистички реализовати акцију добровољног давања крви и како на креативан начин промовисати акцију.  Истовремено, спроводиле су се радионице за обнављање и утврђивање знања из ових области. Последњи дан је спроведена симулација акције добровољног давања крви на којој су сви полазници били потенцијални даваоци крви а млади реализатори из Црвеног крста Србије имали улогу трансфузиолошке екипе.