Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Додела награда и признања у Црвеном крсту Србије поводом Светског дана доборовољних давалаца крви


14.06.2022

Саветница за здравствена и социјална питања Председника Републике Србије, господина Александра Вучића, др Верица Лазић, поводом Светског дана добровољних давалаца крви јуче је у Црвеном крсту Србије  честитала празник свим даваоцима крви у Србији и уручила 11 признања најуспешнијим срединама у добровољном давалаштву крви у 2021. години.

Проф. Др Драган Радовановић, председник Црвеног крста Србије честитао је даваоцима крви празник и захвалио се на солидарности наших грађана који ни у време пандемије нису одустајали од добровољног давања крви.

Испред Министарства здравља Републике Србије присутнима се обратила и др Јелена Јанковић, помоћник Министра здравља.

Овим поводом уручена су признања „За најхуманији град“ Пожаревцу, Пироту и Крагујевцу и „За најхуманију општину“ Прешеву, Штрпцу, Лазаревцу, Депотовцу, Земуну, Инђији, Бачкој Паланци и Бабушници.

Истим поводом представљено је  истраживање о задовољству давалаца крви и  уручене су награде најуспешнијим ученицима на овогодишњем конкурсу „Крв живот значи“ у чему су учествовали председник Црвеног крста др Драган Радовановић, потпредседник Црвеног крста Србије др Милутин Михајловић и генерални секретар Црвеног крста Србије, Љубомир Миладиновић.