Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Донација АЕД апарата и јавни час Црвеног крста Србије на станици Прокоп


21.03.2024

Кинеска компанија Мајндреј донирала је 10 аутоматских екстерних дефибрилатора Инфраструктури железница Србије који ће бити постављени на железничку станицу „Прокоп“ у Београду и дуж пруге.

На церемонији свечаног уручења 21. марта 2024. године, на железничкој станици „Прокоп“, председник Црвеног крста Србије проф.др Драган Радовановић истакао је: „Црвени крст Србије већ две године реализује кампању Живот у твојим рукама која је посвећена обуци грађана како да поступе у случају застоја срца у ванболничким условима применом техника прве помоћи уз коришћење апарата за аутоматску дефибрилацију намењених управо немедицинском кадру. Иако је кампања покренута у сфери спорта, а наши промотери били славни српски реперезентативци, у даљем току је преко 15,000 грађана прошло је едукацију.  Верујемо да је овој иницијативи компаније Мајдреј и Железница бар делом допринела активност Црвеног крста на ширењу свести о важности јавно доступних АЕД апарата и едукацији грађана.“

Високо ценимо хумани гест кинеске компаније Мајндреј и донацију апарата за аутоматску дефибрилацију управо за добробит грађана Србије као и иницијативу Инфраструктуре железнице Србије да амбијент станица и платформи на којима је свакодневно велика фреквенција грађана учини максимално безбедним за случај овакве врсте акцидената.