Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Донација компаније LIDL


14.02.2020

Представници компаније LIDL Србија  донирали су  потребну опрему народној кухињи Црвеног крста  у Горњем Милановцу, чиме је симболично обележен крај хуманитарне акције „Мала дела су велика ствар“. У овој кампањи, потрошачи у Лидлу су пред Нову годину, купили и поклонили корисницима програма Црвеног крста Србије 15 тона производа, а Лидл Србија је заузврат, као свој део доприноса, донирао опрему за 20 народних кухиња широм Србије.

Уручењу донације присуствовали су: Јелена Радојичић из Црвеног крста Србије, секретар Црвеног крста Горњи Милановац Небојша Ивовић и руководилац корпоративних комуникација компаније Лидл Србија Мартина Петровић.

„Донирање опреме народним кухињама још један је корак ка побољшању услова рада ових установа, а нама је посебно драго што смо заједно са нашим потрошачима покренули добра дела и макар мало учинили лакшом и лепшом свакодневицу корисницима Црвеног крста Србије“, изјавила је Мартина Петровић.

Велику улогу у организовању акције „Мала дела су велика ствар“ имале су  организације Црвеног крста Србије у градовима и оштинама , које су распоредиле прикупљене производе према потребама корисника.

„Доброта је једино богатство које се дељењем увећава, што је и био мото акције Лидла Србија и Црвеног крста Србије - мале ствари чине велика дела. Захваљујемо се Лидлу на разумевању, ентузијазму и ефикасности“, истакла је Јелена Радојичић стручни сарадник за социјалне делатности Црвеног крста Србије  и изразила је  наду да ће помоћ у припреми куваних оброка корисницима народних кухиња Црвеног крста Србије понудити и друге компаније.

Небојша Ивовић, секретар Црвеног крста Горњи Милановац нагласио је да ће донација расхладних уређаја олакшати рад народне кухиње у овом граду.

„Опрема за народну кухињу Црвеног крста у Горњем Милановцу у којој се дневно припремају кувани оброци за 130 корисника веома је значајна донација за њих, али и за нас и за наш град. Захваљујем се компанији Лидл и Црвеном крсту Србије што су омогућили да народна кухиња, која сваког дана припрема куване оброке за своје кориснике, функционише лакше и боље“, додао је Ивовић. 

Грађани су у кампањи „Мала дела су велика ствар“ у продавницама Лидла Србија прикупили 15 тона прехрамбених и непрехрамбених производа, тако што су купљене производе намењене корисницима Црвеног крста остављали у обележеном простору иза каса. Компанија Лидл Србија је у знак захвалности за њихов допринос издвојила финансијска средства за опремање 20 народних  кухиња,донирајући неопходне расхладне уређају и кухињску опрему и то у: Аранђеловцу, Ћуприји, Ковину, Лучанима, Малом Зворнику, Јагодини, Горњем Милановцу, Ужицу, Медвеђи, Суботици, Пожеги, Малом Иђошу, Прибоју, Пријепољу, Сврљигу, Гаџином Хану, Куршумлији, Мајданпеку и Владимирцима, а према потребама које је одредио Црвени крст Србије, у чијој су надлежности народне кухиње.

Компанија Лидл Србија, под мотом одрживог пословања „За боље сутра“, наставиће да ослушкује потребе суграђана у локалним заједницама у којима послује.