Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Државно такмичењe екипа Црвеног крста Србије у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, стања и обољења


18.09.2019

Позивамо вас на највеће такмичење екипа Црвеног крста Србије у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, стања и обољења које ће се одржати у суботу 21. септембра 2019. године у Ташмајданском парку. Да ли сте спремни да се осетите сигурно у друштву шестоструких шамиона Европе у првој помоћи и откријете зашто ће Београд овог викенда бити најбезбеднији град? Церемонија отварања је у 10 часова на Стадиону Ташмајдан, а само такмичење ће се одвијати на полигонима у Ташмајданском парку од 11 до 16 часова.

Позивамо вас да будете наш гост на овој највећој и најмасовнијој манифестацији коју Црвени крст Србије организује сваке године и која окупља преко 700 волонтера Црвеног крста из целе Србије. Такмичење је ове године посвећено безбедности деце у саобраћају и одвија под слоганом „И ми учествујемо! Безбедни у саобраћају“.

На Државном такмичењу екипа Црвеног крста Србије своје умеће познавања прве помоћи показаће 15 екипа Омладине и 15 екипа Подмлатка Црвеног крста из 28 средина из целе Србије, које су се пласирале на Државно такмичење након победа на општинским, градским, покрајинским и међурегионалним такмичењима. На такмичењу ће се надметати и 12 екипа Црвеног крста у реалистичком приказу повреда, стања и обољења. На овој манифестацији ће такође наступити и 11 екипа „петлића“, најмлађих волонтера Црвеног крста, који учествују ревијално и који ће приказати своја знања и вештине у пружању прве помоћи посетиоцима Ташмајдана.

Такмичење у првој помоћи ће се реализовати на 15 полигона на којима ће се чланови екипа прве помоћи такмичити у пружању прве помоћи, безбедном учешћу у саобраћају и другим вештинама важним за волонтере Црвеног крста.

Прва помоћ је препознатљив симбол организације Црвеног крста у целом свету и једна је од најзначајнијих активности Црвеног крста Србије. У организацијама Црвеног крста Србије преко 25.000 грађана сваке године научи основне вештине прве помоћи. Обука деце и младих је посебно важна, такмичења екипа Подмлатка и Омладине Црвеног крста се организују на свим нивоима и окупе 3.000 такмичара из целе Србије. Најуспешнији међу њима представљају своје знање на Државном такмичењу Црвеног крста Србије.