Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

ЕВРОПСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА - 18. октобар


17.10.2019

Да ли мислиш да је проблем далеко од тебе? #BližeJeNegoŠtoMisliš #It'sCloserThanYouThink

Црвени крст Србије и Црвени крст Београд обележиће 18. октобар као Европски дан борбе против трговине људима, подсећајући грађане да је то једно од највећих зла које је опстало чак и до модерног доба.

На јединствен и интерактиван начин, волонтери Црвеног крста ће од 11:30 до 14:00 часова у Београду у Комбанк дворани, Трг Николе Пашића 5, информисати грађане о мерама опреза које је потребно применити када аплицирају за посао како би се заштитили од намере трговаца људи.

У зависности од узраста и сфере интересовања за ову тему припремили смо виртуелну зону за све суграђане и едукативну зону за најмлађе посетиоце Кидс феста.

Појава савремене технологије, а пре свега реална употреба исте, пружа могућност да се формирањем виртуелне зоне омогући суграђанима да уз коришћење најсавременијих наочара за виртуелну реалност погледају филм који на потресан начин даје информацију о свим бруталностима којима су изложене жртве трговине људима.

Свесни чињенице да спознајом и јаким личним искуством, остављамо дубок траг на грађане виртуелном реалношћу желимо да пробудимо њихову реакцију и укључимо их у мисију којом свако од нас постаје свестан ризика, а морално обавезан да стечене информације шири у кругу своје заједнице.

Наше најмлађе суграђане волонтери Црвеног крста ће едуковати о постојању ризичних ситуација у којима морају бити посебно опрезни. Намера нам је да их упозоримо да је важно, и зашто, да отворено разговарају са својим родитељима и одраслима о овој битној теми за цело друштво Кроз игролике активности волонтери ће саветовати најмлађе како да правилно поступе у ситуацији када се без надзора нађу у појединим околностима (у свом дому, испред школе, у саобраћају, продавници, игралишту, аутобуској или железничкој станици, на интернету).

Не дозволи да те преваре и искористе. Информиши себе и друге!

#BližeJeNegoŠtoMisliš #It'sCloserThanYouThink