Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Европски дан борбе против трговине људима


19.10.2019

Желите ли посао из снова? Информишите себе и друге!

Црвени крст Србије и Црвени крст Београд су обележили Европски дан борбе против трговине људима, 18. октобар,уличном манифестацијом на којој су волонтери Црвеног крста иновативно и интерактивно информисали грађане о мерама опреза које је потребно применити када аплицирају за посао како би се заштитили од намера трговаца људима.

Појава савремене технологије, а пре свега реална употреба исте, пружа могућност да се формирањем  виртуелне зоне омогући суграђанима да уз коришћење најсавременијих наочара за виртуелну реалност погледају филм који на потресан начин даје информацију о свим бруталностима којима су изложене жртве трговине људима.

За најмлађе посетиоце Кидс феста, унутар Комбанк дворане је била формирана едукативна зона на којој су едуковани волонтери Црвеног крста указивали на постојање ризичних ситуација у којима деца морају бити посебно опрезна. Намера је да деца буду упозорена да је важно да отворено разговарају са својим родитељима и одраслима о овој битној теми за цело друштво.  Кроз игролике активности волонтери су саветовали најмлађе како да правилно поступе у ситуацији када се без надзора нађу у појединим околностима (у свом дому, испред школе, у саобраћају, продавници, игралишту, аутобуској или железничкој станици, на интернету).

#BližeJeNegoŠtoMisliš

#It'sCloserThanYouThink