Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Запослени Црвеног крста у акцији добровољног давања крви


13.01.2023

Данас су запослени Црвеног крста Србије и Црвеног крста Београда учествовали на традиционалној Зимској акцији добровољног давања крви коју организује Црвени крст Старог града у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије у Библиотеци града Београда.

Желећи да пруже лични пример суграђанима и покажу заједништво са великом породицом добровољних давалаца крви,  акцији се одазвало двадесет троје запослених из седишта Црвеног крста. Oво је још један начин да се мотивишу грађани, одазову и придруже заједници хуманих и солидарних људи на којој почива здраво друштво.

Зимски период  спада у периоде када смо  уобичајено мање посвећени одзиву на акције добровољног давања крви, што драстично утиче на резерве крви која је потребна сваког дана. Зато је важно у временима празника и одмора да се залихе крви одржавају јер невоље које захтевају трансфузију не бирају.

Неке интервенције се могу одложити, али се не може одложити живот. Неким  људима живот зависи од нас и од тога да ли смо као здрави појединци спремни да помогнемо.

Трансфузија крви не постоји без давалаца крви а савремена медицина не постоји без трансфузије.