Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА КОЈОМ СЕ СПАСАВАЈУ ЖИВОТИ МИГРАНТА НА БАЛКАНУ


18.12.2019

Црвени крст Србије Вас поводом Међународног дана миграната 18. децембра позива у Задужбину Илије. М Коларца, Студенски трг 5, у 13 часова, на свечано отварање изложбе под називом, "ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА КОЈОМ СЕ СПАСАВАЈУ ЖИВОТИ МИГРАНТА НА БАЛКАНУ".

Фотографије су настале у мигрантским центрима у Србији (Суботици и Сомбору), Босни и Херцеговини и Северној Македонији, током јула и августа 2019. године, захваљујући подршци Међународне Федерације Друштава Црвеног Крста и Црвеног Полумесеца (МФЦК) и фотографу Вицтору Лацкену који је покушао да путем фото апарата исприча истиниту причу о мигрантима који се налазе у три државе на Балкану. Фотографијама је покушао да дочара изазове са којима се суоčавају избеглице и мигранти на свом дугом и тешком путовању и када им је поред осталог потребан и приступ здравственој заштити. Својом фотографијом Вицтор нам преноси све оне активности које утичу на квалитет живота и достојанство. Преко 30 фотографија дочараће вам тренутке у животу избеглица и миграната.

Вицтор Лацкен је фотограф и аутор документарних филмова који живи у Амстердаму, Холандија. Виктор је радио за МФЦК и раније, током ванредних ситуација у Бангладешу, западној Африци и јужној Африци а 2015. године добио је AIDEX награду за хуманитарну фотожурналистику за свој рад везан за епидемију еболе.