Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

КАМПАЊА “ЦРВЕНИ КРСТ – ЦРВЕНИ ТЕПИХ” 2020


01.07.2020

Са великим поносом представљамо наше промотере добровољног давалаштва крви у кампањи #crvenikrstcrvenitepih #redcrossredcarpet. Они су племенити представници овог друштва, а њихова енергија и све оно што они лично представљају носиће поруку ка нашим даваоцима да у најплеменитијој мисији нису сами. Добровољно давалаштво крви постаје одраз највише личне хуманости у којој појединац дајући део себе заузврат добија свест о томе да је његова крв постала део нечијег живота, нечијег осмеха.

Истовремено уз помоћ наших промотера шаљемо поруку да свако може дати свој допринос: давањем крви, волонтирањем у давалаштву крви или ширењем тачних информација о потребама за добровољним давањем крви па ове године ову поруку носи Зинаида Дедакин, Сергеј Ћетковић, Мирослава Најдановски, Ненад Маричић, Тамара Ћосић, Драган Илић, др Неле Карајлић, Иван Иванов, Милена Васић, Марина Ћосић, Софија Јуричан, Игор Ђорђевић, Ђорђе Крећа, др Ивана Божовић, Антонија Нађ Косановић, Александар Петровић, Гојко Пјетловић, Ненад Пагонис, Стефан Бузуровић, Биљана Тодоровић, Анђелка Прпић, Драгана Мићаловић, Ана Станић, Вања Грбић, Весна Чипчић, Саша Ковачевић и Зорана Бећић.

Кампања #crvenikrstcrvenitepih #redcrossredcarpet. ће трајати у периоду од 1. јула до 31. августа 2020. године, а наши грађани ће у току лета уз велику подршку националних, регионалних и кабловских телевизија као што су РТС, Тв Прва, Тв Хаппy, Б92, Коперникус, Пинк, као и путем друштвених мрежа, а и кроз организоване активности имати прилике да на нашим акцијама крви виде промотере који имају одговоран задатак да ове године у току лета обавесте јавност да и у најсрећнијим животним околностима постоји потреба за даваоцима крви. Из свега овога јавност може закључити да давалац крви нема замену јер човеку у невољи може помоћи само човек.

Довољне резерве безбедне крви могу бити обезбеђене само путем редовних давања крви добровољних, неплаћених давалаца. Крв помаже пацијентима у животно угроженим стањима да живе дуже и са бољим квалитетом живота. Помаже при сложеним медицинским и хируршким процедурама. Крв је такође важна у лечењу повређених током свих хитних ситуација (природних катастрофа, несрећа, оружаних сукоба) и има основну улогу у спасавању живота на порођајима и у неонаталном збрињавању.

Црвени крст Србије и Црвени крст Београд ову кампању покрећу и воде уз велику подршку друштвено одговорних компанија, па велику захвалност дугујемо компанији ЈП за заштиту и унапређење животне средине на територији ГО Обреновац која нам је уступила простор Арборетума за екранизовање једног дела промотивног спота.

Посебност ове кампање, пре свега пружајући продукциону подршку, показали су одговорни привредни субјекти па тако истичемо Falkensteiner Hotel Belgrade који је уступио своје конгресне и смештајне капацитете, а све то како би се за потребе промотивне кампање поставио импровизовани студио у коме су утицајне јавне личности снимале поруке за кампању.

CarGo Technologies као и Udruženje građana CarGo у овој години формирало је свој флотни тим који је реализовао подршку на путу, па су за потребе продукционог тима Црвеног крста урадили бројне трансфере наших сарадника и промотера у кампањи, а дугогодишње партнерство компаније ВодаВода доо довело нас је до размишљања да је у сваком дану потребна здрава крв и здрава вода! На наше велико задовољство ова одговорна компанија обезбедиће освежење за најхуманије људе и то на великом броју акција које буде организовао Црвени крст.

Посебну захвалност дугујемо професионалним и одговорним медијима који су у току прошле године наше напоре препознали и укључујући своје личне капацитете те допринели да праћење активности кроз #црвеникрстцрвенитепих #редцроссредцарпет поприми обрисе великих друштвених догађаја који активирају оно најплеменитије у нама. Због свега горе наведеног ово саопштење је исказивање највећег поштовања за све новинаре и сараднике који схватају да давалаштво крви заслужује посебно место у схватању и перцепцији хуманости.