Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Компанија Тетра Пак донирала 35.000 евра Црвеном крсту Србије


23.04.2020

Београд, 23. април: Глобална пандемија болести COVID -19 свима нам је донела до сада незабележене изазове у свакодневном животу, а компанија Тетра Пак саосећа са свима чији су животи погођени пандемијом.

У циљу подршке колективној борби против кризе, компанија Тетра Пак донираће укупно 100.000 евра хуманитарне помоћи у намери да се заустави ширење болести COVID-19 и помогне грађанима Србије у процесу опоравка. Износ од 35.000 евра биће дониран Црвеном крсту Србије. Додатно, у циљу подршке локалној заједници у Горњем Милановцу, граду у ком послује и Тетра Пак фабрика, 50.000 евра биће донирано Општој болници у Горњем Милановцу, 10.000 евра горњомилановачком Дому здравља, и 5.000 евра Општини Горњи Милановац. Донирана средства биће искоришћена у циљу подршке здравственом систему општине и борби против COVID-19 пандемије на локалном нивоу.

„Пандемија болести COVID-19 оставила је до сада незабележене последице у заједницама широм света. У мислима смо са свима чији су животи погођени овом пандемијом“ – изјавио је Гијом Латурет, генерални директор компаније Тетра Пак за Југоисточну Европу. „Захвални смо нашим запосленима, посебно онима који раде у нашој фабрици у Горњем Милановцу, на њиховом константном доприносу, преданом раду и помоћи да одржимо неометану испоруку хране током ових тешких времена. Такође, захвални смо и нашим клијентима и партнерима, те изражавамо пуну подршку Владиним мерама, индустрији и заједницама у борби током ванредне ситуације.“

 

Компанија Тетра Пак остаје у потпуности посвећена обећању да штити оно што је добро, тако што испуњава своју улогу у обезбеђивању неометаног снабдевања храном у земљи, уз истовремено поштовање мера којима се осигурава здравље и безбедност запослених, као и свих других који су повезани са њеним пословањем.

 

О КОМПАНИЈИ ТЕТРА ПАК

Компанија Тетра Пак је светски лидер у производњи решења за обраду и паковање хране. Кроз блиску сарадњу са клијентима и добављачима, ми обезбеђујемо безбедне, иновативне и еколошки сигурне производе који на свакодневном нивоу задовољавају потребе стотина милиона људи у више од 160 земаља широм света. Са више од 25.000 запослених широм света, ми верујемо у одговорно лидерство у индустрији и одржив приступ пословању. Наш слоган, „ШТИТИ ШТО ЈЕ ДОБРО", осликава нашу визију, а то је да учинимо храну доступном и сигурном, свуда.

Више информација о компанији Тетра Пак доступно је на страници www.tetrapak.com