Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Компанија DM донирала 3 милиона динара народним кухињама Црвеног крста Србије


02.12.2020

Другу годину заредом компанија DM drogerie markt усмерава пет одсто промета последњег петка у новембру у хуманитарне сврхе. Како су саопштили из те компаније, у петак, 27. новембра, прикупљено је укупно три милиона динара који ће бити упућени народним кухињама Црвеног крста Србије.

Под слоганом „Giving is the new black'' дрогеријски ланац је на глобалном нивоу спровео ову иницијативу, а сам гест компаније наишао је на позитивне реакције бројних познатих личности, купаца и корисника на друштвеним мрежама.

„Ова акција коју спроводимо већ другу годину уследила је као логичан наставак наших пројеката који имају за циљ да допринесу квалитету живота у заједници у којој послујемо и живимо. Изабрали смо баш овај дан, који представља симбол потрошачког менталитета друштва, да скренемо пажњу на оно што је заиста важно и чему као друштво треба да се посветимо. Таква врста солидарности нарочито је потребна у овим изазовним временима. Без пуких фраза о даривању и заједништву, сматрамо да, као успешна компанија, имамо могућност да урадимо нешто конкретно и да поставимо нове позитивне трендове у нашем друштву. Надамо се да ћемо овим потезом мотивисати и остале компаније, али и појединце, да буду носиоци позитивних промена у нашем друштву“, истакла је директорка DM drogerie markt Србија и Северна Македонија Александра Оливера Корицхи.

 „Црвени крст Србије се захваљује компанији DM на овом хуманом гесту. У овим сложеним временима солидарност свих грађана је неопходна како би наши суграђни којима је сваки дан испуњен тешкоћама, осетили бригу и саосећање целог друштва. Средства која је компанија, уз подршку својих  потрошача донирала, биће утрошена у оквиру Програма народних кухиња Црвеног крста Србије. Надам се да ће пример ваше компаније следити и друга друштвено одговорна предузећа, организације и појединци. У овој епидемилошкој ситуацији Црвени крст Србије посебно цени одговорност компаније која од почетка епидемије поштује све неопходне мере заштите купаца и својих запослених, а самим тим и читавног друштва“ изјавио је генерални секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић поводом донације компаније DM.