Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

КОНКУРС ЗА НАЈБОЉУ ФОТОГРАФИЈУ


16.05.2019

Центар за сарадњу националних друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца земаља Медитерана објавио је по десети пут Конкурс за најбољу фотографију.

Црвени крст Србије се може похвалити да је у два наврата освојио награду на Конкурсу. Једна од награђених је и фотографија Црвеног крста Ивањица која је настала поводом обележавања Светског АИДС дана.

Тема овогодишњег Конкурса "Промоција човечности и подизање гласа младих" је у складу са темом кампа “Атлантис XV”. Подизање гласа младих, односно уважавање мишљења младих и промовисање волонтерског рада доприноси већем ангажовању младих у националним друштвима Црвеног крста и Црвеног полумесеца, у организовању и спровођењу програмских активности и акција и пружању адекватне помоћи корисницима услуга Црвеног крста. При учешћу на Конкурсу потребно је имати у виду волонтере као менторе (лидере) и као кориснике, а што је у складу са Стратегијом ангажовања младих МФЦК и Стратегијом за младе Црвеног крста Србије.

Рок за учешће на Конкурсу је 2. јун 2019. године.

Аутори две најупечатљивије фотографије ће бити награђени учешћем на међународном скупу “Атлантис XV” који се ове године одржава у Сутомору, у одмаралишту Црвеног крста Црне Горе, у периоду од 19-26. јула.

За све детаље који се односе на пропозиције Конкурса можете се обратити организацијама Црвеног крста у градовима и општинама. #CrvenikrstSrbije #Konkurs #fotografija