Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Конкурс "Крв живот значи" 2023


11.05.2023

Комисија за одабир најуспешнијих радова на конкурсу “Крв живот значи” у 2023. години одабрала је најуспешније радове.

Победнички радови долазе из Београда ( Младеновац, Стари град, Сурчин, Земун и Савски венац) Ниша, Новог Сада, Крагујевца, Сомбора, Шапца, Ужица, Јагодине, Аранђеловца, Мионице и Трстеника.

На овогодишњем конкурсу “Крв живот значи” ове године учествовале су 703 основне школе и 141 средња школа из 135 средина у Србији, а радове је послало преко 35.000 ученика.

Млађи основци су конкурисали својим литерарним, ликовним радовима и видео садржајима. Старији основци и средњошколци су конкурисали са креативним СМС порукама, визуалима и видео садржајима.

У ужи избор је ушло преко 500 радова, а комисија Црвеног крста Србије је на националном нивоу одабрала по највише до 3 најуспешнија из сваке категорије.

Комисију су чинили чланови комисије за добровољно давалаштво крви Црвеног крста Србије: Др Милутин Михајловић, председник,  Јелена Милић и Марко Динић, чланови, као и представнице Завода за трансфузију крви Војводине, Зорица Бијелић  и Института за трансфузију крви Србије, Ивана Родић.

Награђени радови су  објављени на друштвеним мрежама Црвеног крста Србије као и на yоутубе каналу те коришћени у промоцији добровољног давања крви.

Свим младим будућим даваоцима крви на Национални дан добровољних давалаца крви честититамо на оствареном успеху а осталима желимо више успеха наредне године!

Да бисте добили више информација, контактирајте градску или општинску организацију Црвеног крста из вашег места.

Ваш, Црвени крст Србије