Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Конференција унапређење међугенерацијског дијалога


18.10.2019

У Црвеном крсту Србије одржана је конференција поводом завршетка пројекта „Унапређење Међугенерацијског дијалога“ који је спровео Центар за подршку и инклузију „Hеlp nеt“ у сарадњи са Повереником за заштиту равноправности и невладиним организацијама „90 децибела“ из Мађарске, „Европском групацијом за територијалну сарадњу ТRIТIА “ из Пољске и као и локалном самоуправом Vаlаšské Меziříčí из Чешке, а уз подршку Међународног Вишеград Фонда.

На конференцији је говорила и целу конференцију водила Наташа Тодоровић из Црвеног крста Србије. На конференцији су још говорили повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, Гордана Миловановић из Центра за подршку и инклузију Hеlp nеt, Симонета Ковари из 90 Децибела и Данијел Шулак представник града Валашке Мезиричи.

На конференцији је премијерно приказан и краткометражни филм о пројекту „Међугенерацијски дијалог“, у коме о међугенерацијској сарадњи говори и стручни сарадник Наташа Тодоровић из Црвеног крста Србије, а приказују се резултати пројекта и препоруке институцијама за унапређење међугенерацијске сарадње.

У оквиру пројекта организоване су дебате на тему „Има ли међугенерацијске солидарности?“ у 10 градова широм Србије (Београд, Младеновац, Панчево, Лучани, Краљево, Чачак, Горњи Милановац, Смедерево, Кнић, Крагујевац) на којима су представници различитих генерација размењивали мишљења о односу младих и старих. У сваком од градова извођена је и позоришна представа „Извините, колико имате година?“ позоришта Пан Театар из Београда.