Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Лето је, сезона годишњих одмора, корона вирус = недостаје крв


03.08.2020

Иначе, током сваког лета боримо се да смањимо сезонску несташицу крви, а са овом епидемиолошком ситуацијом, још је теже.То људима који се лече у систему здравствене заштите у овом тренутку, не значи много, њима треба крв. Треба им крв здравих људи, добровољних давалаца крви.

Због тога, хајде да дамо свој допринос. Црвени крст Србије је покренуо кампању под истим именом као и претходног лета „Црвени крст –црвени тепих“ и укључио јавне личности у промоцију давања крви. Како сама промоција није довољна да би се обезбедиле довољне количине крви, позивамо вас да нам се придружите.

Запослени из седишта Црвеног крста Србије и Београда, у уторак, 4. августа у трансфузиомобилу Института за трансфузију крви Србије на акцији Црвеног крста Звездара испред просторија СО Звездара, даће крв, у интервалу од 11 до 16 часова.

 

Морамо заједно да обезбедимо довољно крви за све пацијенте који се лече од хематолошких, онколошких болести, за особе са хитним стањима, за породиље, чак и за поједине пацијенти с короном. Они неће моћи да преживе без нас, јер без давалаца крви нема трансфузије крви.

Бринемо о свим мерама превенције преноса корона вируса на самој акцији.

Добили смо донацију компаније ВОДАВОДА да помогнемо и даваоцима крви и волонтерима Црвеног крста да поднесу ову врућину, па ако сте здрави и имате између 18 и 65 година, прошетајте до општине Звездара и дајте крв. Нико то неће урадити уместо нас.

Подржаће нас наши познати млади глумац Ђорђе Крећa који је један од 27 промотера добровољног давалаштва крви овог лета, који ће и дати крв на овој акцији.