Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Међурегионално такмичење екипа Црвеног крста у првој помоћи и реалистичком приказу повреда и стања


08.06.2018

У суботу, 9 јуна у Београду, на доњем Калемегдану, у 10 часова Црвени крст Србије организује међурегионално такмичење екипа Црвеног крста у пружању прве помоћи. Кроз симулиране ситуације незгода које се могу догодити у спорту, на раду, у саобраћају и другим животним  околностима, знања и вештине прве помоћи ће приказати 14 екипа Омладине, 10 екипа Подмлатка и 4 екипе најмлађих такмичара – екипа Петлића. Манифестација ће окупити преко 500 учесника, волонтера Црвеног крста из 15 градова и општина из централног и западног дела Србије.

Истога дана, у Зајечару, на Поповој плажи одржава се међурегионално такмичење за организације Црвеног крста из источног и јужног дела Србије. И ова манифестација ће окупити младе волонтере Црвеног крста који су показали најбоље знање у првој помоћи у својим градовима и општинама: 8 екипа Омладине, 7 екипа Подмлатка и једна екипа Петлића.

У оквиру истих манифестација одржава се и такмичење волонтера Црвеног крста који се баве шминком и симулацијом повреда који су драгоцена подршка онима који уче прву помоћ. На овом такмичењу ће у Београду наступити 15 такмичара, а у Зајечару 9 такмичара. Такмичење у реалистичком приказу у Београду се одржава у седишту Црвеног крста Србије, Симина 19, док се у Зајечару одржава на Поповој плажи.