Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Мониторинг посета партнерима у Албанији


15.09.2023

У оквиру регионалног пројекта “Јачање отпорности старијих особа и особа са инвалидитетом током КОВИД-19 и будућих катастрофа“, координатори пројекта Наташа Тодоровић и др. Милутин Врачевић су посетили партнере у Албанији. Ово је била мониторинг посета током које су одржани састанци са паретнерима у Албанији, као и организоване посете организацијама цивилног друштва које у оквиру пројекта раде сопствене мале пројекте финансиране путем микрогрантова.

Координатори пројекта састали су се са Артуром Катуцијем, Генералним секретаром Албанског Црвеног крста као и са финансијском службом овог Националног друштва, и разговарали о имплементацији пројекта и последњим активностима у току треће године а које ће обухватити и кампању јавног заговарања засновану на резултатима истраживања о приступу услугама дуготрајне неге и препорукама за доносиоце одлука.

Састанци су такође одржани са Албанском асоцијацијом геријатара и геронтолога, другим партнером у пројекту у Албанији. Организована је и посета организацији која имплементира микрогрант у Корчи и тамо има четири дневна центра за старије особе. Координатори пројекта су обишли два центра од којих је један ексклузивно за старије Роме и Ромкиње. У Корчи је додатно организована и посета канцеларији међународне организације Дорцас где је дискутовано о потенцијалној будућој сарадњи у региону. Координатори су посетили и општинску организацију Црвеног крста Корча.

Овај пројекат је финансиран од стране Европске уније, Аустријске агенције за развој и Аустријског Црвеног крста, док пројектом у региону Западног Балкана координира Црвени крст Србије.