Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Мониторинг посета Покрету за треће доба


29.08.2018

У уторак 28. августа 2018. године представница Црвеног крста Србије, Наташа Тодоровић посетила је организацију Покрет трећег доба Србије, једног од партнера у пројекту „Иницијатива за социјално укључивање старијих особа“ (TASIOP). Покрет трећег доба Србије је једна од дванаест партнерских организација цивилног друштва које имплементирају локалне пројекте са циљем побољшања социјалне инклузије старијих и тестирања модела добре праксе у укључивању старијих у живот заједнице.

Током посете са представницима Покрета трећег доба Србије разговарало се о њиховим активностима и постигнутим резултатима током десетомесечне имплементације пројекта. Покрет трећег доба Србије је током овог периода организовао различите инклузивне активности у неколико општина у Србији, укључујући међугенерацијску сликарску изложбу и едукативно предавање о сликама и иконама у сарадњи са Удружењем пензионера Деспотовца, изложбу рукотворина и специјалитета у организацији удружења пензионера Умчара и многе друге активности. Посебан аспект пројекта ове организације били су и телевизијски прилози емитованих на Радио-телевизији Србије у оквиру емисије „Треће доба“ а чиме су активности припаднка старије генерације, њихова креативност и укључивање у друштвени живот представљене најширем аудиторијуму.

Локални пројекти у оквиру TASIOP пројекта завршавају се крајем августа а примери добре праксе који су кроз њих тестирани биће објављени у публикацији на регионалним језицима и енглеском језику на крају самог пројекта. Пројекат „Иницијатива за социјално укључивање старијих особа“ подржавају Европска унија, Аустријска развојна агенција и Аустријски Црвени крст а њиме у пет држава региона координира Црвени крст Србије.