Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Мрежа ИСП – Удружење истраживача социјалних прилика – TASIOP микропројекат


15.01.2018

Мрежа ИСП – Удружење истраживача социјалних прилика је једна од организација цивилног друштва која је добитник малог гранта у оквиру конкурса Црвеног крста Србије за микропројекте, а који је део регионалног пројекта “Иницијатива за социјално укључивање старијих особа” (TASIOP). Једна од активности ове организације је међугенерацијско окупљање и дружење - ISP evergrin, сваке друге суботе у месецу. Ради се о окупљању експерата различитих генерација који разговарају о важним питањима из области социјалне политике. На сваком састанку по три особе –пензионисани истраживач, истраживач који је радно активан и студент – говоре о одређеној теми. Састанак у оквиру пројекта одржан је у суботу 13. јануара 2018. године у Републичком заводу за социјалну заштиту, а тема је била “Држава благостања”. О теми су говорили: проф.др Мирослав Ружица, социолог, Жарко Шундерић, сарадник Центра за социјалну политику и Милош Тодоровић, студент антропологије.  Сви присутни су се сложили да је излаз у добром управљању и да је потребно очувати границе система и омогућити његов развој. Агент промене треба да буду социјални покрети и већа активација професионалаца. Треба створити мрежу држава благостања на Западном Балкану.

Састанку су присуствовали поред представника Црвеног крста Србије Наташе Тодоровић и др Милутина Врачевића, повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и директор Републичког завода за социјалну заштиту Божидар Дакић.

Састанак је део регионалног пројекта ’’Иницијатива за социјално укључивање старијих особа’’ (TASIOP), који је финансиран од стране Европске уније, Аустријске агенције за развој и Аустријског Црвеног крста, а којим координира Црвени крст Србије.