Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Наставак кампање „Живот у твојим рукама“ на Ади


11.08.2023

Црвени крст Србије придружио се на Ади догађају под називом „Кошарка без граница“ који је организовала Фондација Ана и Владе Дивац заједно са Клубом кошаркаша у колицима Сингидунум Црвена Звезда.

Догађај је уприличен поводом обележавања 100 година кошарке у Србији. Присутнима се обратио председник Црвеног крста Србије проф. др Драган Радовановић. Он је још једном указао на нагли срчани застој као здравствени проблем који у највећој мери погађа спортисте. Радовановић је нагласио да је управо због пораста броја спортиста који су на такмичењу или на тренингу доживели нагли срчани застој Црвени крст Србије покренуо кампању „Живот у твојим рукама“ и објаснио да она подразумева пружање лаичке прве помоћи када до оваквог стања дође. Волонтери су приказали процес препознавања наглог срчаног застоја и пружања неодложне помоћи уз коришћење аутоматског спољашњег дефибрилатора.

Сви присутни имали су прилику да буду део обуке есперата, а сви заинтересовани грађани могли су да науче ову животно важну вештину.

У догађају „Кошарка без граница“ новинари су се опробали у „3на3“ баскету у колицима, леђа у леђа са најбољим кошаркашима у овом спорту, под вођством капитена репрезентације Жељка Ћирковића и уз Владу Кузмановића, прослављеног кошаркаша Србије.