Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Не дозволи да те преваре и искористе - ИНФОРМИШИ СЕБЕ И ДРУГЕ


27.07.2018

Црвени крст Србије Вас позива

да нам се, поводом обележавања Светског  дана борбе против трговине људима,  придружите у  понедељак  30. јула  у 18 часова, на једној од едукативних  тачака у Београду, на Ади Циганлији, на стази која води према купалишту, где ће бити формирана Сигурна Зона, у којој ће сви грађани имати прилику да се информишу о проблему трговине људима и мерама заштите.

Сигурна Зона ће имати садржај за најмлађе, како би кроз дружење и игру са волонтерима Црвеног крста Србије научили о безбедном понашању  у ризичним ситуацијама. У Сигурној Зони налазиће се и кутак за родитеље/одрасле у коме ће моћи да сазнају о проблему трговине људима кроз примере из Србије од професионалаца из Центра за заштиту жртава трговине људима. Иновативно и интерактивно Црвени крст ће позивати све  да обрате  пажњу на  изазов трговине људима и дају свој допринос у спречавању овог глобалног проблема. Подршком УНИТАС Фондације обезбедјен је едукативни материјала који ће бити подељен заинтересованим посетиоцима.

Сигурне зоне ће бити постављене широм Србије на местима  излетишта, купалишта, градских паркова, као и испред просторија Црвеног крста у градовима и општинама, где ће волонтери позивати грађане да се укључе у међународну фото-кампању Плавог Срца и да формирајући рукама срце искажу своју подршку жртвама трговине људима широм света и симболично им покажемо да нису саме.

Светски дан борбе против трговине људима обележава се пети пут, након што је установљен, новембра 2013.  у оквиру резолуције “  Побољшање координације напора против трговине људима”,  усвојене на 68. заседању  Генералне скупштине Уједињених нација , а у контексту подизања свести о ситуацији у којој се  налазе жртве трговине људима и у циљу промоције њихових права  (А/Ц.3/68/Л.17/Рев.1.).

Континуираним спровођењем информативних радионица за ученике основних и средњих школа, Црвени крст Србије настоји да заштити младе од замки трговине људима преношењем превентивних порука, а јавне манифестације су позив свима да дају свој допринос у одговору на овај изазов.   

ОЧЕКУЈЕМО ВАС!