Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Ново возило за Народне кухиње, донација Амбасаде Немачке


11.01.2023

„За нас је данас Лазаревац центар хуманости“, изјавио је генерални секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић приликом званичне примопредаје специјализованог теретног возила намењеног дистрибуцији хране за потребе Народне кухиње у Лазаревцу, које је заједничка донација Амбасаде Немачке, Организације „Хелп“, Општине Лазаревац и Црвеног крста Београда.

Миладиновић је рекао да данашњи догађај показује спремност да се јачају капацитети Црвеног крста у пружању помоћи свима којима је она потребна и најавио подршку Црвеног крста Србије у виду 200 литара дизела добијених од Министарства трговине.

Поред Миладиновића, присутима су се обратили Њ.Е. Анке Конрад, амбасадорка СР Немачке, председник општине Лазаревац Бојан Стевић и директорка Хелп-а у Србији Александра Бркић.

Амбасадорка је нагласила да је важан задатак сваког друштва брига о маргинализованим групама, што захтева посебно ангажовање целокупне заједнице и изнела уверење да ће се сарадња Амбасаде, организације „Хелп“ и Црвеног крста наставити. 

Секретар Црвеног крста Лазаревца Зоран Гавриловић указао је на то ова организација континуирано врши превоз и дистрибуцију оброка Народне кухиње на територији општине Лазаревац од 2000. године и да представља једину организацију Црвеног крста на територији Београда која врши превоз и дистрибуцију оброка до крајњих корисника којима је некад тај оброк једини током дана.

Средства за возило, у висини од 35.000 евра, обезбедили су Амбасада Немачке, Организација „Хелп“, општина Лазаревац и Црвени крст Београда.