Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Обележевање 30. јула – Светског дана борбе против трговине људима


30.07.2020

Поводом обележавања 30. јула, Светског дана борбе против трговине људима, Центар за сарадњу у Медитерану организовао је интерактивни вебинар о истраживању ризика трговине људима у свету који се мења.

Црвени крст Србије је, на позив организатора, пред 53 учесника, презентовао своја искуства у реализацији активности подизања свести о постојању трговине људима и потребним мерама опреза за заштиту деце и младих.

Посебну пажњу учесника изазвао је део излагања који се односио на развијени едукативни садржај са циљем заштите деце и младих од трговине људима који тренери и едукатори Црвеног крста Србије користе за реализацију предавања и радионица путем интернета подржавајући мере заштите у ситуацији ЦОВИД - 19 кризе.

Уз Црвени крст Србије говорници су овом приликом били копредседавајући Европске мреже за бобу против трговина људима који су скуп упознали са најновијим трендовима повезаним са пандемијом ЦОВИД -19 и о растућој угрожености идентификованих и потенцијалних жртава трговине људима услед најновије здравствене кризе која своје последице оставља на све сегменте друштва. Црвени крст Босне и Херцеговине реферисао је о раду на спречавању злоупотребе деце и младих путем интернета.