Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Одржана акција са амбасадом САД - обележавање 11. септембра


12.09.2018

У уторак, 11. септембра 2018. године, Црвени крст Србије  је у партнерству са Америчком амбасадом у Београду, организовао акцију добровољног давања крви. У летњем периоду посебно је важно допунити резерве крви које зависе од свих нас, а ова акција је дала прилику се ода пошта невиним жртвама  поводом обележавања 17 година од терористичког напада на Њујорк и Вашингтон а истовремено помогне грађанима Србије којима је крв потребна за лечење или излечење.

На овој акцији добровољног давања крви у просторијама Црвеног крста Србије прикупљено је 50 јединица крви. Крв је дао амбасадор САД у Србији господин Кајл Скат, државни секретар Министарства здравља др Владимир Ђукић, амбасадорка Израела у Београду гдја Алона Фишер и други. Крв је понудило 59 особа, од тога 12 жена а 11 особа први пут. Крв су давали запослени у амбасади, њихови сарадници и пријатељи као и грађани Београда.

Амбасадор САД господин Кајл Скат, председник Црвеног крста Србије проф др Драган Радовановић и државни секретар Министарства здравља др Владимир Ђукић су се обратили грађанима путем медија и позвали их да редовно дају крв и указали на значај добровољног, анонимног и ненаграђеног давања крви.

Млади волонтери Црвеног крста Стари Град, Краљево, Власотинце и Инђија који су чланови "Клуба 25", као и на свим акцијима добровољног давања крви, пружили су  подршку реализацији акције.