Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Позив за медије - дистрибуција хигијенских пакета у Обреновцу


23.04.2020

Позивамо вас да медијски испратите дистрибуцију хигијенских пакета ромским породицама који живе у ромском насељу у месној заједници Велико Поље у Обреновцу у петак, 24. априла 2020. године у 10 часова.

Пакете ће уручити и медијима обратити:

  • Ређина Де Доминићис, директорка УНИЦЕФ-а у Србији
  • Проф. др Драган Радовановић, председник Црвеног крста Србије
  • Љубомир Миладиновић, генерални секретар Црвеног крста Србије.

У сарадњи са Црвеним крстом Србије, УНИЦЕФ је од почетка здравствене кризе проузроковане новим вирусом корона дистрибуирао 2,700 хигијенских пакета, заједно са информативним материјалом у вези са заштитом од ЦОВИД-19. У току је дистрибција додатних хигијенских пакета пордицама које живе у сиромаштву, резиденцијалним институцијама за децу и омладину, хранитељским породицама и угроженим породицама избеглица и миграната.

Набавка хигијенских пакета, припрема и дистрибуција информативних материјала безбеђени су захваљујући финансијској подршци УСАИД-а који је, на основу глобалног споразума са УНИЦЕФ-ом, подржао УНИЦЕФ у Србији са пола милиона америчких долара.

Молимо вас да дођете до МЗ Велико Поље у 9:45 сати одакле ћемо у пратњи представника Црвеног крста Србије заједно ићи у ромско насеље где ће се испоручити пакети.        

За додатне информације молимо вас да контактирате:

Јадранку Милановић,

УНИЦЕФ,

Тел: +381 63 336 283

jmilanovic@unicef.org         

О УНИЦЕФ-у

УНИЦЕФ промовише права и добробит сваког детета, кроз све активности које радимо. Заједно са партнерима, радимо у 190 земаља и територија да би се обећања превела у практичну акцију, са посебним нагласком на досезање најрањивије и искључене деце, а за добробит све деце, било где да живе.

За више информација о УНИЦЕФ-у посетите: www.unicef.org/serbia