Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Посета представника Међународне федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца Црвеном крсту Србије


19.07.2018

У среду 18. јула у посети Црвеном крсту Србије били су dr Emanuele Capobianco, шеф здравственог сектора Међународне федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца у Женеви, dr Davron Mukhamadiev, координатор здравствених програма и dr Jeya Kulasingam, делегат за здравство у оквиру мигрантског одговора у Европској регионалној канцеларији Међународне федерације у Будимпешти. Сврха посете била је упознавање са радом Црвеног крста Србије у области здравствене превенције, психосоцијалне подршке мигрантима и упознавање са програмима намењеним старијим особама.

Гости су могли да се упознају са конкретним активностима Црвеног крста, начинима реализације и плановима за будуће унапређење активности у овим областима. Састанак се одржао у Црвеном крсту Суботице, који су били домаћини, а састанку су присуствовали Наташа Тодоровић и др Милутин Врачевић, стручни сарадници у Црвеном крсту Србије, Лидија Риц Рихтер, секретар Црвеног крста Војводине, др Синиша Трајковић, секретар Црвеног крста Суботице и колеге које су задужене за психосоцијалну подршку у Црвеном крсту Суботице.

Поред презентације конкретних активности гости су такође посетили Мигрантски центар у Суботици.

Гости су се уверили да Црвени крст Србије у својим активностима посебну пажњу посвећује здравствено превентивним активностима које су усмерене на све грађане и грађанке без обзира на узраст, али такође и да је Црвени крст Србије изградио глобалну препознатљивост у области здравог и достојанственог старења.