Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Превенција, оснаживање, заштита


06.03.2024

Сензибилисање будућих експерата у циљу сузбијања трговине људима

међу рањивим категоријама становништва укључујући мигранте

Традиционално, и ове године, Црвени крст Србије је организовао прво предавање и отварање Правне клинике  за борбу против трговине људима Правног факултета у Београду.

Црвени крст Србије овом активношћу на почетку курса који траје  четири  месеца  додатно  сензибилише и уводи студенте у област сузбијања трговине људима. У договору са Правним факултетом уведена је пракса да се предавање које реализује Црвени крст Србије одржава у нашим просторијама, што омогући да се студенти  упознају са нашом Организацијом, са жељом да неки од њих наставе да волонтирају или на други начин сарађују са Црвеним крстом у Србији.

Метод вршњачке едукације оцењен је као најадекватнији у анимирању омладине, па су Јована Анђелић, волонтер Црвеног крста Стари Град, и Ђорђе Пузовић, представник Црвеног крста Палилула, који су и сами студенти, тему трговине људима приближили полазницима Правне клинике.

Пре почетка обуке студенти су посетили Спомен собу Црвеног крста Србије и упознали се са дугом и богатом историјом нашег Националног друштва  коју је сликовито, презентујући експонате, приближила Слађана Димић, дугогодишњи сарадник Црвеног крста Србије.