Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Превенција, оснаживање и заштита


11.03.2023

Превенција, оснаживање и заштита - Унапређење знања о трендовима у тговини људима у Републици Србији и посебној угрожености људи у покрету

 

У циљу унапређења знања о трендовима у трговини људима у Републици Србији и посебној угрожености људи у покрету, у просторијама Црвеног крста Србије, 11. марта 2023.  Одржан је  састанак   тренера Програма борбе против трговине људима студената и будућих професионалаца који у својим областима рада могу утицати на сузбијање овог зла.  Своја искуства са волонтерима Црвеног крста поделили су Проф. др Милан Жарковић и Сања Савић, експерти у области одговора на злочин трговине људима и пружање помоћи потенцијалним и идентификованим жртвама.

Значај и улога ангажовања тренера Програма борбе против трговине људима разматрана  је, у поподневним сатима,  интерактивном методом који  је омогућио добијање мишљења свих учесника. Пет група волонтера било је позвано да дискутује о  адекватним начинима приступа циљним групама, мотивацији својој  и својих колега, задржавању и унапређењу рада  волонтера и доступности потребног материјала. Анализом поља задовољства и поља незадовољства реализацијом Програма изведени су закључци који ће усмерити наредне активности Програма.

Присуствовало је 49 учесника из следећих општинских организација Црвеног крста: Аранђеловац, Ваљево, Вождовац, Врање, Вршац, Зрењанин, Зубин  Поток, Ивањица, Ковин, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Лазаревац, Неготин, Нови Сад, Панчево, Прокупље, Рума, Стара Пазова, Стари Град, Суботица, Сурчин, Чукарица и Шабац.