Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Премијера филма Црвеног крста Србије „На правом путу“


17.05.2022

Свечана премијера филма Црвеног крста Србије  „На правом путу“  одржана је 13. маја у 11 часова у Краљеву у препуној сали Мултимедијалног  центра “МР КВАРТ“.

Филм “На правом путу” је рађен у продукцији Црвеног крста Ужице, а настао је у оквиру програма „Промоција хуманих вредности“ са циљем превенције вршњачког насиља.

Промоцији  су присуствовали волонтери и професионалци из око 35 организација Црвеног крста у Србији, као и ученици средњих школа из Краљева.

Овај играни филм, као и програм “Промоција хуманих вредности”, има за циљ смањење насиља међу младима, промоцију толеранције, ненасилне комуникације и родне равноправности, превенцију дискриминације и насиља путем електронских медија.

Филм „На правом путу“ рађен је по сценарију Александра Шеврта у режији Владимира Курћубића, а у филму играју Александра Манасијевић, Душан Радојичић, Бранислав Љубичић, Тијана Караичић, Сергеј Трифуновић, Слободан Љубичић, Дивна Марић, Радомир Лазаревић, Момчило Мурић, Никола Смиљанић, Јанко Радишић, Ивана Милчановић, Андријана Шеврт и Матија Николић.

Филмска прича прати живот Марије (Александра Манасијевић) која живи са Душаном, илегалним уличним тркачем. Њихова забрањена љубав изазива низ догађаја који на крају доводе њен живот у опасност.