Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Пројекат младих волонтера Црвеног крста Краљево


27.06.2022

Центар за сарадњу земаља Медитерана (CCM) прогласио је победнике трећег наградног конкурса Greening the Red Contest - Youth Summer Experience Edition, међу победницима поново су се нашли млади из Црвеног крста Србије а овај пута то су млади Црвеног крста Краљево.

Пројекат младих волонтера Црвеног крста Краљево има за циљ да окупи волонтере из 6 организација Црвеног крста  узраста од 16 до 25 година који ће на еколошком кампу имати прилику да стекну потребна знања и вештине о значају рециклирања.

Главне тематске целине које ће се обрађивати на еколошком кампу су:

  • Теорија, наука и климатске промене;
  • Климатска криза и Црвени крст;
  • Превенција и рано реаговање;
  • Ублажавање последица катастрофа изазваних климатским променама.

Центар за сарадњу земаља Медитерана кроз ове пројекте жели да подстакне младе људе да промене понашање и начин размишљања као и да промене начине спровођења омладинских летњих кампова усвајањем еколошки прихватљивог приступа и промовисањем значаја климатских акција.

Млади волонтери Црвеног крста и Црвеног полумесеца Медитерана су осмишљавали пројекте који могу допринети смањивању климатске кризе.

Главне идеје конкурса су биле:

1)реализација омладинског кампа уз зелени приступ логистици (рециклажа искоришћеног материјала,избегавање употребе пластике и производа за једнократну употребу, коришћење јавног превоза и слично);

 2) обрађивање тема као што су климатске промене, веза климатске и хуманитарне кризе.