Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Радионица на тему психосоцијалне подршке особама са инвалидитетом


27.05.2021

У оквиру трогодишњег пројекта „Јачање отпорности старијих особа и особа са инвалидитетом током кризе COVID-19 и будућих криза“, Црвени крст Србије организовао је едукативну радионицу на тему психосоцијална подршка особама са инвалидитетом. Ова радионица одржана је онлајн 19. маја 2021. године а учесници су били координатори телефонских центара за пружање психосоцијалне подршке основани у оквиру пројекта, као и волонтери из ових центара. Такође су учествовали и представници партнера у пројекту из региона: Caritas Kosova и Друштво Црвеног крста крижа Босне и Херцеговине, све укупно 27 учесника.  Радионицу је водила Dragana Wright , координатор дела пројекта за ментално здравље / психосоцијалну подршку у Црвеном крсту Србије, а уз подршку Наташе Тодоровић и др Милутина Врачевића, координатора пројекта.

Фокус ове радионице био је на психосоцијалној добробити особа са инвалидитетом, на свакодневним али и за пандемију COVID-19  специфичним  препрекама које отежавају инклузију и приступ услугама особама са инвалидитетом, као и на језику везаном за инвалидитет. Милош Рокић, представник Националне организације особа са инвалидитетом, а која је партнер у пројекту, имао је у склопу ове радионице предавање о подршци особама са инвалидитетом.

Пројекат „Јачање отпорности старијих особа и особа са инвалидитетом током COVID-19 и будућ́их криза“ реализује се уз подршку Европске уније и Аустријске Развојне Агенције.