Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

РАДИОНИЦЕ ПРЕВЕНЦИЈЕ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА


15.01.2018

Радионице превенције трговине људима током XVIII Међународног мини баскет фестивала „Рајко Жижић“,  12.-16. јануар 2018. – Београдски сајам

 

Црвени крст Србије је, уз подршку Унитас фонда, учинио да осим такмичарског, овогодишњи XVIII Међународни мини баскет фестивал „Рајко Жижић“ који организује Удружење мини баскет Србија има и едукативни карактер са циљем заштите деце и младих од трговине људима, облика модерног ропства присутног у савременом друштву.

Током 2017. у Републици Србији су идентификоване 43 жртве трговине људима.

Статистике указују да су међу жртвама трговине људима најчешће веома младе особе и зато је децу потребно упозорити на време.

Учествовањем у креативним радионицама које реализују волонтери организација Црвеног крста Савски Венац, Стари град, Раковица, Вождовац, Палилула и Панчево, учесници турнира, којих је ове године више од 3.500,  кроз игру добијају неопходне информације о потреби и начинима заштите, како не би постали потенцијална жртва трговине људима. Радионице су отвореног карактера, па и сви тренери и заинтересовани родитељи примају адекватне информације о трговини људима као проблему данашњице и начинима да правилним саветовањем заштите децу и младе са којима су у контакту.  Унитас Фонд је обезбедио могућност да сваки учесник турнира добије штампани подсетник на важне мере опреза које ће деца том приликом чути од волонтера Црвеног крста.