Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Резултати конкурса за финансирање микропројеката у локалним заједницама


28.10.2022

Резултати конкурса за финансирање микропројеката у локалним заједницама у оквиру пројекта “Јачање отпорности старијих особа и особа са инвалидитетом током КОВИД-19 и будућих катастрофа”

Црвени крст Србије жели да се захвали на великом интересовању, добрим идејама и предложеним активностима везаним за конкурс за финансирање микропројеката у локалним заједницама намењених старијим особама и/или особама са инвалидитетом у оквиру пројекта “Јачање отпорности старијих особа и особа са инвалидитетом током КОВИД-19 и будућих катастрофа”. Селекциони одбор је због великог броја пристиглих предлога пројеката имао тежак задатак да одабере најбоље.

Све предложене идеје биле су заиста инспиративне и цео конкурс је показао да постоји велико интересовање за наведену тему кроз широк спектар процењених потреба и осмишљених активности.

Након што је завршен процес бодовања свих пристиглих предлога, од стране Селекционог одбора, изабрано је следећих 11 организација чији ће пројектни предлози бити подржани (имена организација су поређане по абецедном реду):

Caritas Šabac

Цетра

Етно Расина

HelpNet

МНРО Србије

Psychosocial Innovation Network

САПС- Савез за приступачност Србије

СУАБ- Српско удружење за Алцхајмерову болест

Удружење На пола пута

Удружење Ромкиња Бујановац

Удружење за помоћ особама са аутизмом

 

Црвени крст Србије се захваљује свима који су се јавили на конкурс и показали интересовање за тему оснаживања старијих особа и особа са инвалидитетом током криза. Овакав одзив улива наду да ће цивилно друштво у Србији удруженим напорима успети да доносиоце одлука подстакне на пружање подршке за локално финансирање сличних пројеката у будућности.