Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Састанак партнера у оквиру пројекта "Јачање отпорности старијих особа и особа са инвалидитетом током кризе КОВИД-19 и будућих криза"


12.11.2021

У Београду је 8. новембра  2021. године одржан састанак партнера у оквиру пројекта „Јачање отпорности старијих особа и особа са инвалидитетом током кризе КОВИД-19 и будућих криза“ који финансира Европска унија и Аустријска развојна агенција. Овај састанак организован је у циљу да се сви партнери упознају са досадашњом реализацијом и да међу собом размене искуства, али и да се продискутују изазови са којима су се сусретали у оквиру прве године реализације. Представљене су све четири компоненте и направљен је план за будуће активности у оквиру ових области (кеш и ваучер подршка, психосоцијална подршка, истраживање и заговарање и припрема за микрогрантове).

Састанку је присуствовало 12 партнера из региона поред представника Црвеног крста Србије који координира пројектом на састанку су били представници Аустријског Црвеног крста, Албанског Црвеног крста, Албанско удружење геријатара и геронтолога, Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине, НВО Хајде, НВО Хуманост, Црвеног крста Републике Северне Македоније, Црвеног крста Црне Горе, Каритас Косова, SeConS I NOOIS.