Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Сајамски дани иду


23.10.2019

Црвени крст Србије и ове године учествује на највећем окупљању љубитеља писане речи - Међународном београдском сајму књига. Атмосфера је овде увек добра, а млади волонтери Црвеног крста учине да посетиоци не само да протрче у својој журби него и застану на штанду, питају, гледају и пронађу одговоре.

Ова мајка са две ћерке анђеоског погледа тражила је наш штанд по целом сајму. Задововољно је одахнула кад нас је пронашла. Ту , код нас, у Црвеном крсту она види и будућност своје деце. Зашто? Пре много година и она је била радознало дете које је научило основе прве помоћи у свом родном граду негде у Босни. То јој је каже било најлепше време. Учили су, такмичили се, путовали, а пре свега лепо дружили. Била је и капитен победничке екипе на такмичењу у пружању прве помоћи у својој средини. И ти тренуци су јој одредили живот. Тако се и удала, променила град и државу, добила децу...

Сада жели да и њена деца имају то искуство и тај осећај да припадаш једном „добром друштву“. Деца јој иду у основну школу на Старом граду. И то је бар лако. Ова организација Црвеног крста је једна је од водећих у обуци у пружању прве помоћи.

Одскакуташе наши нови волонтери у гружву сајма. Мајка се још дуго окретала да види наш штанд и њој добро познати знак Црвеног крста који је толико утицао на њен живот. И на живот сваког од нас.