Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

“Свако за једнакост” – Међународни дан жена


08.03.2020

Тема овогодишњег обележавања Међународног дана жена је „Свако за једнакост“ и данас желимо да се ово одражава у ономе што радимо. Црвени крст Србије је ове године одлучио да искористи прилику да подигне видљивост старијих жена и да одговори на питање: Шта треба да се промени како би старије жене живеле у једнакости са свима осталима?

Поводом Дана жена биће организована конференција под називом “Невидљиве жене”. Конференција ће се одржати у уторак 10. марта у Црвеном крсту Србије у Свечаној сали, на првом спрату са почетком у 13 часова. Ову конференцију организују Црвени крст Србије и мрежа ХуманаС у партнерству са Повереницом за заштиту равноправности Бранкицом Јанковић и Кабинетом министарке без портфеља проф. др Славицом Ђукић Дејановић.

Конференцијом желимо да скренемо пажњу на жене које су се бориле за наша права, а сада неке од њих живе заборављено од своје деце и друштва. Циљ нам је да осветлимо неке облике дискриминације над старијим женама, као и да говоримо о родној равноправности кроз Циљ 5 одрживог развоја, да говоримо о женама које болују од деменције, старијим женама неформалним неговатељима и свим осталим женама чији се рад и допринос друштву често занемарује.

На конференцији ће говорити и Наташа Тодоровић из Црвеног крста Србије, Гордана Миловановић из Help neta и Славица Станковић из Хлеба живота, Славица Ђурђевић хранитељица из Бољевца.