Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Старији и млади - заједно за промену; Достојанство и права у доба Kовида – 19 и даље


29.09.2021

На позив организације Сиви пантери 22. септембра 2021. године стручни сарадници Црвеног крста Србије Наташа Тодоровић и др Милутин Врачевић учествовали су на састанку под називом Старији и млади - заједно за промену; Достојанство и права у доба Kовида–19. Догађај је био део Скупштине која је организована 21. и 23. септембра 2021. године, као део Глобалног позива на акцију против сиромаштва (GCAP). Сиви пантери организовали су овај састанак, и он је био усредсређен на старије особе.

Пандемија KОВИД-19 нам је показала многе слабости друштвено-економских система и јавних политика. Имала је озбиљан утицај на напредак који је био постигнут у искорењивању екстремног сиромаштва и глади за све старосне групе, подвукао је недостатак адекватне здравствене заштите за све и само још више истакао проблеме са којима се старији суочавају.

Закључак представника Црвеног крста Србије био је да морамо увек да обезбедимо да старије особе говоре у име своје генерације, делујући као глас старије популације, и да обезбедимо да увек буду присутне млађе особе и да разумеју да су људска права старијих људи њихова људска права сутра.

Модератор догађаја: Jack Kuperfman, Сиви пантери

Говорници:

  • Craig Mokhiber: дирецтор Њујоршке канцеларије OHCHR;
  • Наташа Тодоровић: Црвени крст Србије,
  • Милутин Врачевић: Црвени крст Србије,
  • Krishna Gautam, Ageing Nepal,
  • Vijay Naraidoo, Droits Humains Ocean Indien, Маурицијус,
  • Chloe Sisselman, представник младих.