Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Трибина за студенте Факултета безбедности


04.06.2021

Факултет безбедности Београдског универзитета је годину безбедносне културе обележио различитим догађајима везаним за подизање свести о (здравственој) безбедности, уз посебан осврт на кризу изазвану пандемијом COVID-19. Један од ових догађаја било је и организовање онлајн трибине „Суочавање са лажним здравственим информацијама током пандемије COVID-19 и потреба за ефикасном праксом кризне комуникације као и прве психолошке помоћи“.

Трибина је одржана 28. 05. 2021. године путем платформе Webex.

Наташа Тодоровић, дипломирана психолошкиња и мастер јавног здравља, стручна сарадница за здравствену делатност Црвеног крста Србије, је у оквиру трибине говорила о значају прве психолошке помоћи у ванредним ситуацијама, са посебним освртом на пружање психолошке прве помоћи у условима пандемије.  Она је објаснила и значај пројекта „Јачање отпорности старијих особа и особа са инвалидитетом током кризе COVID-19 и будућих криза“ који се уз подршку Европске уније и Аустријске развојне агенције усредсређује на пружање ове врсте помоћи старијим особама и особама са инвалидитетом коме је она потребна.

Модератор трибине била је др Јасмина Гачић, редовни професор, Факултета безбедности а учествовао је и др Александар Стевановић, сарадник у настави, Медицински факултет  – Универзитет у Београду. Интересовање студената је било велико и трибина је трајала дуже од два сата са одговорима на њихова бројна питања.