Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

У ЈЕДНОМ ДАНУ ОРГАНИЗОВАНО 5 АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ ПРИ ХРАМОВИМА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ У БЕОГРАДУ


05.02.2024

Прикупљено је готово 200 јединица крви на  5 акција добровољног давања крви при храмовима Српске православне цркве у Београду, организованим захваљујући подршци Његове Светости Патријарха српског Порфирија.

Након службе у Храму Светог Саве на Врачару заједно са свештенством, крв је дала Његова Светост Патријарх српски Порфирије.

Његова Светост Патријарх српски Порфирије, поручио је преко медија грађанима да нам је неопходна солидарност и саосећање према људима којима је потребна крв. Подвукао је да је наше давање крви  кап у потреби ангaжовања за нечије исцељење и излечење те да је треба давати редовно, када год смо у прилици, ако смо здрави.

Председник Црвеног крста Србије, проф. др Драган Радовановић је истакао да је обнављање резерви крви  потребно из дана у дан а да их у сарадњи са овлашћеним трансфузијским установама Црвени крст Србије свакодневно организује тежећи сваке године да прикупи што више јединица крви због пацијената којима je неопходна, те да информације где могу дати крв грађани могу наћи на сајту Црвеног крста Србије.

На  акцијама у Храму Светог Саве, у цркви Светог Јована Владимира, у цркви Покрова Пресвете Богородице, цркви Светог Симеуна Мироточивог и Цркви Светог Марка  крв је понудило 236 особа, а крв је дало њих 198.

Међу њима био је председник Црвеног крста Београд, др Милан Мирковић.