Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Фестивал дечијих представа


30.10.2019

Други део Шестог фестивала позоришних представа у оквиру програма „Промоција хуманих вредности“ одржан је јуче, 29. октобра, у Београду у Културном центру Чукарица. На ПХВ фестивалу су учествовали „мали“ глумци из следећих организација Црвеног крста: Нови Сад, Ковин, Рума, Кикинда, Шид, Вождовац и Стари град.

Најупечатљивије поруке које се односе на промоцију толеранције упутио нам је подмладак Црвеног крста Рума. Друго место је заузела представа Црвеног крста Стари град, а трећепласирана је била екипа Црвеног крста Вождовац.

Захваљујући изузетној сарадњи са школама, суорганизатор скупа Црвени крст Чукарица је омогућио да око 400 деце из школа са територије општине Чукарица, ужива у представама које имају за циљ превенцију насиља међу младима.

Прим. др Мирјана Радовановић, члан Управног одбора Црвеног крста Србије званично је отворила ПХВ фестивал, а поред ње публици су се обратиле и госпођа Стана Лукић, члан општинског већа градске општине Чукарица и професор Љиљана Тасић, потпредседница Црвеног крста Београд која је уручила пехаре деци која су била најупечатљивија на сцени Културног центра Чукарица.

Посебно задовољство нам претставља и то да су део Фестивала пропратили и родитељи деце која су глумила у представама Црвеног крста Стари град и Црвеног крста Вождовац

Први део ПХВ фестивала је одржан 23. септембра у Ужицу у Народном позоришту.