Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Црвени крст Србије и компанија Лидл Србија позивају на акције добровољног давања крви


02.08.2019

Црвени крст Србије и компанија Лидл Србија позивају грађане да се одазову позиву на акције добровољног давања крви, које ће бити организоване на паркингу одабраних Лидл продавница у Београду и Новом Саду.

Уколико сте здрави и имате између 18 и 65 година, одазовите се позиву и помозите да се обезбеди довољна количина крви за оне којима је неопходна, тако што ћете дати крв у мобилним центрима – чувеним трансфузиомобилима, који вас очекују на паркингу Лидл продавница према следећем распореду:

БЕОГРАД – од 13 до 18 часова-

Понедељак, 5. август: Лидл, Нови Београд – Земунска 4 и Лидл, Раковица – Кнеза Вишеслава 61В

Четвртак, 8. август: Лидл, Вождовац  - Војислава Илића 143

Понедељак, 12. август: Лидл, Вождовац - Саве Машковића 4 и Лидл, Раковица – Патријарха  Јоаникија 11в

НОВИ САД – од 15 до 18 часова

Понедељак, 5. август: Лидл, Булевар Војводе Степе 2

Председник Црвеног крста Србије, проф. др Драган Радовановић подсећа да Црвени крст целог лета позива грађане да дају крв у периоду године када влада несташица. Он подвлачи да болести и несреће не бирају датум и немају летњу паузу и да дајући крв помажемо да се многе сузе замене осмесима.

Да бисте донирали крв која некоме може спасити живот, неопходно је да ваша телесна тежина прелази 50 килограма. Такође, потребно је и да дежурне лекарске екипе утврде да је ваше здравствено стање такво да давањем крви нећете угрозити себе нити особу којој ће се та крв применити. Важно је знати и да жене могу добровољно дати крв на свака четири месеца, а мушкарци на три. На акцијама, крв ће прикупљати Институт за трансфузију крви Србије и Завод за трансфузију крви Војводине.

Одазовите се позиву компаније Лидл Србија и Црвеног крста Србије да заједно обезбедимо довољне количине крви за све нас. Чекамо вас на акцији!