Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

ЦРВЕНОМ КРСТУ СЕДАМ ТОНА ХРАНЕ ОД ЛИДЛА


04.10.2019

Компанија Лидл Србија је донирала 7 тона хране Црвеном крсту Србије за помоћ социјално-угроженим групама, а донацијом је обухваћено око 7.000 појединаца. Кроз мрежу локалних организација Црвеног крста, Лидл је храну поделио у 8 локалних заједница - Београду, Вршцу, Ковину, Параћину, Нишу, Гаџином Хану, Лесковцу и Бујановцу.

Ова донација део је стратегије друштвено одговорног пословања Лидла Србија под паролом „На путу према сутра“ у коме је компанија до сада већ на различите начине допринела унапређењу услова живота у општинама у којима је отворила своје продавнице.  

„Годину дана пословања обележило је много сусрета са потрошачима широм Србије, па смо желели да се поводом првог рођендана захвалимо и угроженима, чинећи их, на тај начин, делом наше заједнице.  Уједно смо овом донацијом желели да дамо позитиван пример и подстакнемо што већи број људи на солидарност“, изјавила је руководилац корпоративних комуникација у компанији Лидл Србија Мартина Петровић.

Имајући у виду стање угрожених група у овим срединама, Црвени крст је донацију највећим делом усмерио на установе које унапређују квалитет живота особа са сметњама у развоју и кориснике програма народних кухиња.

 „Захваљујемо Лидлу на овој веома значајној донацији. Донација од 7 тона хране којом је обухваћено око 7.000 посебно рањивих грађана изузетно доприноси остварењу хуманитарне мисије Црвеног крста Србије - олакшати живот најрањивијима међу нама - породицама које често немају довољно ни за исхрану. Уверени смо у наставак успешне сарадње са Лидлом Србија, као и да ће овај пример друштвено одговорне компаније подстаћи и друге да на свој начин осмисле сличне акције“, истакао је Љубомир Миладиновић, генерални секретар Црвеног крста Србије, током пријема донације.

Лидл Србија наставља сарадњу са Црвеним крстом Србије, где ће у наредним месецима у својим продавницама људе добре воље информисати на који начин могу да се укључе и буду део њихових хуманитарних акција.

„На путу према сутра“

Као интернационални трговински ланац, Лидл Србија у свакодневном деловању, осим економских, у обзир узима и друштвене и еколошке факторе. Кроз мото одговорности „На путу према сутра“, компанија Лидл Србија се труди да на дуге стазе гради стратегију друштвено одговорног пословања која треба да има позитиван утицај на целокупно окружење. Лидлове друштвено одговорне активности заснивају се на 5 стубова одговорности: асортиман, запослени, животна средина, друштво и пословни партнери.

 

О Лидлу

Компанија Лидл део је немачке Шварц групе (Сцхwарз Группе), једног од водећих прехрамбених трговинских ланаца у Европи. Послује у 32 земље широм света и броји више од 287.000 запослених. На основу националних награда за најбољег малопродавца у више земаља Европе, Лидл је носилац признања „Ретаилер оф тхе Yеар Еуропе” за 2018/2019. 

Лидл је у Србији своје прве продавнице отворио у октобру 2018. године и тренутно има 30 продавница у 22 града широм земље. Имамо дугорочне планове са циљем да потрошачима широм Србије понудимо јединствено искуство куповине и најбољи однос цене и квалитета, по чему смо препознати у свету.

Контакт за медије:

Јована Ђинковић, Executive Group, jovana_djinkovic@eg.rs, press@lidl.rs,+381 60 70 71 058

https://www.lidl.rs

Media centar LINK  

Facebook Lidl Srbija

Instagram Lidl Srbija