Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Чекам те на акцији!


15.08.2019

ЦРВЕНИ КРСТ – ЦРВЕНИ ТЕПИХ

Летња кампања добровољног давања крви

Чекам те на акцији!

 

У петак, 16. августа 2019. године у 10:30 часова у Институту за трансфузију крви Србије, Светог Саве 39, у Београду, запослени у Црвеном крсту Србије и Београда добровољно ће дати крв.

Црвени крст Србије и Црвени крст Београда су да би се предупредиле летње несташице крви ,14. јуна, на Светски дан добровољних давалаца крви, покренули кампању “Црвени крст-Црвени тепих”. Преко четрдесет јавних личности из сфере новинарства, културе, спорта, музике, медицине и саобраћаја је снимило промотивне поруке које се емитују на телевизијама и путем друштвених мрежа и тако постали промотери Црвеног крста у добровољном, ненаграђеном и анонимном давању крви.

У петак 16. августа,као промотери који су видео клипом позвали грађане да дају крв са поруком „Чекам те на акцији“ заједно са запосленима Црвеног крста учестоваће председник Управног одбора Фонда Б92 Веран Матић и извршна директорка БИТЕФ-а, Јелена Кнежевић и дати крв.

Запослени у Црвеном крсту два пута годишње, поводом зимске и летње кампање давања крви, организовано дају крв исказујући и на тај начин солидарност са грађанима којима је потребна трансфузија крви.

Информацију о акцијама давања крви у својој близини грађани свакодневно могу добити у својој организацији Црвеног крста или преко сајта Црвеног крста Србије www.redcross.org.rs