Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Честитка председника МФЦК Франческа Роке поводом годишњице Црвеног крста Србије


05.02.2021

Поводом обележавања 145 година постојања и рада Црвеног крста Србије у нашој земљи председник Међународне федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца Франческо Рока обратио се следећим речима:

„Искрено сам импресиониран радом свих вас у Србији. Бројеви говоре више него речи: обухватили сте око 1,5 милиона људи током 2020. године путем различитих програма, како активностима на нивоу заједнице тако и подршком здравственом систему, увек стављајући као главни приоритет безбедност својих тимова. Када погледам активности ваших тимова у Србији, могу да видим здраво и иновативно национално друштво које је добро познато и прихваћено у локалној заједници и способно да се прилагоди и прошири активности. 

Такође могу да видим национално друштво које оличава наше Основне принципе, које je дубоко укорењено у својој заједници и спремно да се суочи са будућим изазовима.

Прошли сте кроз много различитих криза последњих деценија и увек сте проналазили начин да помогнете најугроженијима без икаквих разлика. Хвала на вашој посвећености, хвала на активностима, хвала вам што служите најугроженијима пратећи пут нашег оснивача Анрија Динана.“ (излагање можете преузети на линку: https://youtu.be/dlFVnEwDJZQ)