Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

"Чуј ме и види шта све могу и шта све знам“


02.09.2023

У оквиру регионалног пројекта „Јачање отпорности старијих особа и особа са инвалидитетом током КОВИД-19 и будућих катастрофа“ у четвртак, 31. августа 2023. године, у периоду од 11.00 - 15.00 часова у дворишту Међуопштинске организације слепих и слабовидих Крушевац, одржан је Сајам рукотворина насталих у оквиру микропројекта под називом „Чуј ме и види шта све могу и шта све знам“.

На сајму су приказани производи настали на радионицама кројења и шивења, плетења, веза, грнчарства и декупажа, које су вредне руке чланова ООГНК (Организација глувих и наглувих Крушевац) и МО (Међуопштинска организација) Слепих и слабовидих Крушевац, а под стручним надзором и инструкцијама чланова удружења ЕтноРасина. Ове радионице нису биле само учење нових вештина и усавршавање постојећих, али је у њима била веома јасна компонента укључивање у заједницу јер је учествовање на различитим сајмовима било значајно за стицање нових пријатељстава и могућност да се добије признање за рад. Овај пројекат има значајну компоненту очувања традиционалн баштине и културе.

Сајму је присуствовала и координаторка пројекта Наташа Тодоровић, а такође је током сајма подршку пружио Црвени крст Крушевца уз присуство њихових волонтера. Овај пројекат је финансиран од стране Европска уније, Аустријске агенције за развој и Аустријског Црвеног крста, док пројектом координира Црвени крст Србије.