Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Једна од десет величанствених, волонтерка Црвеног крста Ана Николић


05.04.2021

Ана Николић млада волонтерка Црвеног крста Палилула била је део изложбе „Када је свет стао оне нису“, и нашла се у друштву десет жена које су током пандемије помагале и још увек помажу онима којима је помоћ потребна. Њено лице је лице свих наших волонтерки у свим срединама, а њена фотографија представља признање за све хумане жене који су под знаком Црвеног крста помагале угроженима и допринеле да се нико у Србији не осећа заборављено и остављено.

Изложба у Француском културном центру отворена је од 8. марта до 15. априла 2021. године и на њој је фотографија и изјава Ане Николић. Изложба је део пројекта који је реализован уз подршку Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена УН Wомен, са Координационим телом за родну равноправност Владе Србије, Министарством за европске интеграције, Делегацијом Европске уније у Србији и Француском амбасадом у Београду. Изложбу је отворио Француски амбасадор у Србији Њ.Е. г. Жан Луи Фалкони.

Изложба ће након Београда бити постављена у Нишу, Новом Саду и у још неколико градова у Србији. Фотограф је Игор Мандић, а аудио запис урадила је Сандра Мандић.

Више о изложби: http://igormandic.com/kada_je_svet_stao/

https://serbia.un.org/en/122232-un-women-opens-exhibition-when-world-stopped-they-didnt