Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

10. ЕВРОПСКА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА У АЛМАТИЈУ – КАЗАХСТАН


02.05.2018

10. европска регионална конференција почела је данас са радом у Алматију, Казахстан. Редовно, статутарно заседање националних друштава Европе и Централне Азије, које се одржава сваке четири године, окупило је представнике хх националних друштава, представнике Међународне федерације друштава Цреног крста и Црвеног полумесеца, Међународног комитета Црвеног крста као и госте - представнике националних душтава са других континената.

Делегацију Црвеног крста Србије која учествује на Конференцији предводи проф. др Драган Радовановић, председник националног друштва, са члановима: Симка Сомер, подпредседник, Весна Миленовић, Генерални секретар и Љубомир Миладиновић, руководилац Службе за међународну сарадњу,.

Основна тема Конференције је “Повећање индивидуалног и колективног утицаја националних друштава у Европи како би се изградила отпорност, пружила хуманитарна помоћ и социјална заштита на регионалном, националном и локалном нивоу.“ Три подтеме којима се детаљније разматра основна тема су: Одрживост, Координација и сарадња у оквиру Покрета у Европи и Централној Азији и Миграције.

Домаћин Конференције је Црвени полумесец Казахстана.