Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Одржана радионица “Како направити краткометражни филм паметним мобилним телефоном”


20.11.2020

Црвени крст Србије у сарадњи Центаром за подршку и инклузију Help net, а уз подршку Вишеград фонда спроводи пројекат "Јачање међугенерацијске солидарности" који има за циљ подстицање међусобне сарадње, разумевања и суживота генерација. У питању је међународни пројекат и спроводи се у партнерству са Европском групацијом за територијалну сарадњу TRITIA из Пољске, Центром за социјалне услуге Хорелица из Словачке као и организацијом TRIANON из Чешке.

У оквиру пројекта 10. новембра у Црвеном крсту Србије организована је радионица за младе и старије под називом “Како направити краткометражни филм паметним мобилним телефоном”.

Млади и старији су имали прилику да заједнички истраже широк спектар креативних и уметничких могућности које нуди савремени дигитални свет, односно могућности за креативно изражавање. Овом радионицом не само да су се приближене различите генерације, већ је подстакнута и њихова уметничка и креативна страна и побољшане њихове дигиталне компетенције. Радионице на исту тему биће одржане и у земљама партнера на пројекту, Пољској (Cieszyn), Словачкој (Čadca) и Чешкој (Česky Těšín). Након радионица учесници ће бити подељени у мешовите групе са задатком да направе свој кратки филм на слободне теме.