Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

VI Фестивал позоришних представа у оквиру програма Промоција хуманих вредности


24.09.2019

Дана 23. септембра, у Ужицу у Народном позоришту, одржан је шести по реду Фестивал позоришних представа у оквиру програма „Промоција хуманих вредности“. На ПХВ фестивалу су учествовали „мали“ глумци из следећих организација Црвеног крста: Шабац, Мионица, Краљево, Ивањица, Сјеница, Тутин и Ужице.

Најупечатљивије поруке које се односе на промоцију толеранције упутио нам је подмладак Црвеног крста Краљево. Друго место је заузела представа Црвеног крста Мионица а трећепласирана је била екипа Црвеног крста Ивањица. Ова представа је била специфична и по томе што је на осмишљавању текста радио подмладак Црвеног крста Ивањица односно деца која су и глумила у представи.

Захваљујући изузетној сарадњи са школама, Црвени крст Ужице је омогућио да око 800 деце из 9 школа из Ужица, ужива у представама које имају за циљ превенцију насиља међу младима.

Генерални секретар Црвеног крста Србије је званично отворио ПХВ фестивал а поред њега, публици су се обратили и председник Црвеног крста Ужице и помоћник градоначелника града Ужица.

Други део ПХВ фестивала ће бити одржан у Београду током октобра.